Iklaneka

Friday, 3 February 2012

7 C Kenapa Lelaki Benci Wanita


Datuk Dr Fadzilah Kamsah telah merumuskan 7 C yang boleh menyebabkan lelaki hilang minat atau benci kepada seseorang wanita.

1. Comot
-Terdapat wanita yang cantik tetapi comot. Comot yang dimaksudkan ini boleh melibatkan wajah seseorang wanita itu, penampilannya yang selekeh,kerja yang dilakukannya serta tindak-tanduknya.

2. Cerewet
-Kata ulama hati wanita terletak di mulutnya. Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya.
  
3. Cemburu
-Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan. Tetapi wanita yang terlampau cemburu sehingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini memandangkan lelaki akan merasakan diri mereka tidak dipercayai.

4. Cuai
-Kebiasaan lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan masa. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam tiga tetapi pada masa yang ditetapkan isteri masih sibuk bersiap, ini akan membuat mereka benci kerana situasi itu.

5. Celupar
-Menurut Dr. Fadzilah, wanita yang cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar.
  
6. Cabul
-Cabul di sini membawa maksud keji dan segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak ada malu. Misalnya bergaul bebas dengan lelaki-lelaki yang bukan muhrimnya tanpa menghirau batas pergaulan itu.
  
7. Cabar
-Lejaki mempunyai ego mereka yang tersendiri. Oleh itu mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar. Misainya men-cabar dengan kata-kata seper-ti, "saya cabar awak ....."

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...