Iklaneka

Tuesday, 22 November 2011

Koleksi Ayat-Ayat Islamic

Allah tidak akan mendekati seseorang sebelum orang itu mendekatiNya dan amalan yang paling dicintai Allah ialah amalan yang dilakukan secara berterusan.... -Hadith-

Urusan  orang-orang beriman semuanya mengkagumkan..,
Semua perkara adalah baik untuknya..,
Jika dia mendapat kesenangan dia bersyukur.., maka itu baik untuknya..,
Dan jika dia ditimpa kesusahan, dia bersabar.., maka itu baik untuknya..,
-Riwayat Muslim-
Kita sering mahukan hari yg CERAH tetapi ALLAH lebih mengetahui HUJAN perlu diturunkn.,
Kita inginkan KESERONOKAN tapi KESUSAHAN itu yang mengajar erti KEHIDUPAN.,
Kita inginkan KETENANGAN hakikatnya diri ini penuh DOSA tapi manusia tak dapat lari daripada KESILAPAN...
Semua itu bukan HUKUMAN tapi adalah tanda kasih syg ALLAH agar kita lebih BERIMAN.... 
Jangan menangis kerana cinta yang hampa tapi menangislah jika tak dapat menyapu dosa bila ternoda kerana cinta

Mengapa takut untuk berjalan sedangkan kita punya sepasang kaki yang boleh berjalan dan berlari..,
Mengapa takut untuk berjuang sedangkan kita punya tuhan yang sentiasa disisi.....
Aku minta kepada ALLAH setangkai bunga segar.., 
IA bagi kaktus berduri..,
 Aku minta kupu2, dibagi ulat berbulu..,
Aku sedih & kecewa..,
Namun kemudian, kaktus itu berbunga, indah sekali..,
& ulat itupun jadi kupu2 yang cantik..,
Itulah jalan ALLAH, indah pada masaNYA..,
ALLAH tidak memberi apa yang kita harapkan.., 
Tapi IA memberi apa yang kita perlukan..,
 Kadang kita sedih, kecewa, terluka.., 
Tapi jauh diatas segalanya IA sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita....

Sayangkan Allah banyakkan berzikir..,
Sayangkan Rasul banyakkan berselawat..,
Sayangkan akhirat ingatkan mati..,
Sayangkan syurga banyakkan beribadat..,
Sayangkan dunia banyakkan istighfar.....
Bekunya air mata kerana kerasnya hati..,
Kerasnya hati kerana banyaknya dosa..,
Banyaknya dosa kerana lupakan mati..,
Lupakan mati kerana cintakan dunia.....
Jika hati sejernih air..,
Jangan biarkan ia keruh..,
Jika hati seputih awam..,
Jangan biarkan ia mendung..,
Jika hati seindah bulan..,
Hiasilah ia dengan keimanan.....

16 comments:

  1. bestnye ayat-ayat die... mane dapat???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu3.., ayt lame2 dulu je ni wak.., zmn ayt2 sms tgh nek dulu.., hu3.., pe2 pn thanks.., ;-)

      Delete
  2. salam..boleh x nk copy ayt2 ni..??
    best sgt ayt2 ni....

    ReplyDelete
  3. SubhanAllah !! sangat Indah :')
    Mohon Copy :)

    ReplyDelete
  4. assalammualaikum.. background music nie apa nmanye??

    ReplyDelete
  5. Mohon Copy... :) Nak Tanye Background Music Indah Ini Nama Apa ?

    ReplyDelete
  6. Subhanallah. Ana tersentuh dgn ayat2 ni. Terima kasih kerana berkongsi :')

    ReplyDelete
  7. Thanks kpd semua yg lontarkn komen anda d'sini ye.. pe yg baik e2 dtgnye dr ALLAH.. Alhamdulillah.. syukran... ;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...